június 2023

Kitűnő tanulóinknak- Fővárosi Nagycirkusz

 

Tisztelt Szülők!

 

Amennyiben a  Fővárosi Nagycirkusz előadására szeretné beváltani a kupont kérem olvassa el az alábbi információkat:

 

Fotókiállítás

Szikszai Bence 8.b osztályos tanuló 2020 nyarán kezdte a fotózást. Szabadidejében szívesen jár vízpartra és horgászás közben figyelt fel a természet szépségeire, amelyeket meg is örökített az első természetfotókon. Lelkesedése azóta is töretlen, szebbnél szebb képeket készít a tóparton, felhőkről, madarakról, virágokról, mezőről. „Életünk a víz” kategóriában három képpel szerepelt a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének fotópályázatán, a 45. Országos Diákfotó-Pályázaton, melynek még nem volt eredményhirdetése. Édesapja támogatja fia hobbiját és nagyon büszke rá.

A Tarkaest - Tehetségnapra elkészült Bence első kiállítása, amelyre a húsz legsikerültebb fotót hívattuk elő és helyeztük el méltóképpen a földszinti aulában. Gratulálunk Bencének és sok sikert kívánunk a fotózáshoz!

 

RobotOlimpia 2023

Általános iskolák és középiskolák két- három fős csapatai jelentkezhettek a 2023-as RobotOlimpiára Hajdúböszörményben, melyet a Bocskai István Gimnázium szervezett.

2 ország 23 városának 37 iskolájából összesen 71 csapat vett részt a versenyen, amelyen 5 versenyszámban lehetett indulni: Akadálypálya, Műlesiklás, Darts, Szumo és Labirintus.

A Pávai Vajna Ferenc Általános Iskolából a ,,Pávai” csapatot: Farkas Botond, Kovács Gergely, Gyökeres Roland 3.b osztályos  Robotika szakkörös tanulók alkották és a Darts versenyszámra készítették el az EV3-as Lego készletből a robotot. A felkészülés több héten keresztül zajlott, mire a robot elérte a végleges formáját és a számtalan tesztelési eredmény meghozta a megfelelő programblokkok összeállítását.

Munkájuk eredménye az első helyezés lett. Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek, sokféle robotot láthattak. Jövőre egy másik versenyszámban is kipróbálhatják magukat. Felkészítő pedagógus: Rugan Andrea